Alergološko testiranje odraslih u Poliklinici -Cardios-, Futoška 73, Novi Sad!

Uslovi prodaje

 • PONUDA OBUHVATA: 3000 din. umesto redovne cene od 5000 din. za Alergološko testiranje odraslih  u Poliklinici "Cardios", Futoška 73, Novi Sad!  
 • Obavezno zakazivanje na broj telefona ispisan na vaučeru!
 • Radno vreme radnim danima od 08-20h, subota od 08-14h. Nedelja neradna
 • Obavezno poneti odštampan vaučer sa sobom!
 •  U saradnji sa Poštama Srbije uveli smo još jedan način plaćanja (PostFin gde možete uplatiti VAUČERE svakim radnim danom kao i Subotom i Nedeljom (npr. pošte u Univerexportu do 20h) i to BEZ PROVIZIJE i bez popunjavanja uplatnice već samo na šalteru pošte predate poziv na broj sa uplatnice (PostFin broj)-vaučer Vam stiže na mail nakon uplate automatski za 10 min.)!
 • Rok iskoristivosti vaučera je do 30.10.2022.
3000 din
Cena pre popusta : 5000 din

Ušteda : 2000 din

Popust : 40 %

Preuzeto : 4 kom

PONUDA JE ISTEKLA

  3000 din. umesto redovne cene od 5000 din. za Alergološko testiranje odraslih  u Poliklinici "Cardios", Futoška 73, Novi Sad!  

Izazivači alergija (alergeni) mogu biti različite supstance, koje kada dođu u kontakt sa organizmom izazivaju njegovu preosetljivost. Među najčešće alergene spadaju: kućna prašina, posteljne stvari, plesan, bakterije, polen, dlake nekih životinja, jaja, mleko, čokolada, paradajz, riba… 

Indikacije:

 • radi se kod ispitanika koji imaju simptome kao što su kijavica,  suzenje očiju, osećaj svraba i grebanja u predelu grla, nosa i očiju,  nadražajni kašalj (koji nije infektivne prirode), promene po tipu koprivnjače ili slične smetnje (koje se mogu javljati u određenom  periodu godine)
 • u cilju postavljanja dijagnoze različitih  alergijskih oboljenja: alergijske kijavice (alergijskog rinitisa),  alergijske astme, ekcema (dermatitisa), alergije na polen, alergije na  određene prehrambene proizvode.

 

Kako se izvodi prick test?

Testiranje se izvodi na najčešće inhalacione (grinje, buđ, polen trava i drveća, ambrozija, perje, prašina) i/ili  nutritivne alergene (mleko, žumance, belance…).

Jedna kap  tečnosti, koja sadrži rastvoren alergen (supstanciju koja izaziva  alergiju kod nekih ljudi), stavlja se na kožu podlaktica (kod odraslih  uglavnom, kod dece može i na leđa). Površni sloj kože se zagrebe uz  pomoć lancete, kako bi se omogućio kontakt alergena sa ćelijama površnog  sloja kože.

Nakon 20 minuta posmatra se reakcija na koži i  ukoliko je došlo do alergijske reakcije na tom mestu će se javiti  crvenilo, otok i svrab. Lekar će Vam odmah objasniti i saopštiti  rezultate testiranja i dati savet i predlog o daljoj terapiji (ukoliko  je potrebna).

 

Priprema za testiranje

Tokom zakazivanja ovog testiranja neophodno je da prijavite sve  lekove koje uzimate u redovnoj terapiji, zato što određeni lekovi mogu  imati uticaj na tačnost rezultata testa (određeni lekovi pojačavaju ili  ublažavaju alergijsku reakciju).

Potrebno je da 5-7 dana pre ovog testiranja ne koristite sledeće lekove:

 • Lekove iz grupe antihistaminika-lekova protiv alergije kao što su (Aerius, Zyrtec, Claritin, Xyzal, Clarinase)
 • Lekove koje smanjuju kiselost želuca: Cimetidin, Ranisan
 • Lekove protiv prehlade (Rinasek, Fervex)
 • Neophodno je da 24h pre testiranja ne koristite lekove iz grupe  kortikosteroida (Dexason, Lemod solu, Nyripan, Urbason, Pronison)

Preglede rade dr. Kristina Tot Vereš i  prof. Jelena Stanić.

 

Futoška 73, 21000 Novi Sad
Tel: +381 21 27 000 31
Mob: +381 65 27 000 31
 
 

Poliklinika Cardios

Futoška 73, 21000 Novi SadFutoška 73, 21000, Novi Sad


Dodatne slike : Poliklinika Cardios

Komentari kupaca